This November I was invited to organise a masterclass part of the honours program entrepreneurship at the HvA: honours traject entrepreneurship philosophy and the arts.

my expert guest lecture ‘why research is important for entrepreneurs‘ jumps from imaginaries and affordances to specific research inquiries.

 

on the program [in dutch]
Hoe kun je je netwerk uitbouwen om in de toekomst over de juiste contacten te beschikken die je kunnen helpen bij het realiseren van je doelen?

We beginnen met het in kaart brengen van je netwerk en geven je tips om je netwerk te versterken en begeleiden je bij het daadwerkelijk stappen zetten richting nieuwe contacten.

Hoe sta je als ondernemer in de maatschappij? We gaan aan de hand van uitspraken van Spinoza en andere filosofen van gedachten wisselen over hoe je als ondernemend persoon niet alleen op eigen belang let maar ook op dat van anderen.

Wat is de invloed van kunst op ondernemerschap? Aan de hand van het werk van diverse kunstenaars gaan we kijken naar hun ondernemerschap, maar ook hoe hun kunstwerken de kijk op ondernemerschap heeft veranderd door de eeuwen heen. Een bezoek aan een of meerdere musea is onderdeel van dit programma.

Een ​Honours Programme (HP) is een aaneengesloten extracurriculaire traject, waarvoor je 15 EC krijgt. Binnen FBE zijn er vier HP’s en die volg je tijdens je hoofdfase in je 2e, 3e, of 4e jaar. De college’s worden gegeven naast je gewone reguliere vakken.