A short update concerning the development of the Vraagapp. After three series of interviews with the target audience and their (in)formal support networks, we launched the 0.8 beta version of the VraagApp. This means we’re ready to kick off the next round of ‘real-life’ test sessions and in-depth interviews together with Joëlle Lafeber! To read more about the ongoing progress of the VraagApp, check out the blogposts on https://vraagapp.nl/nieuws/

The app is currently published for testing purposes, but will be launched to the larger public after the summer!

update

version 1.0 has been released, you can find it in the Google playstore or Apple appstore.

About the VraagApp (in Dutch)

Technologie maakt het leven ingewikkeld voor veel mensen. Wij zorgen dat technologie het leven weer makkelijk maakt.

Veel mensen hebben een verminderd cognitief vermogen. Bijvoorbeeld mensen met een lichte verstandelijke beperking. Zij vinden veel dingen in het leven ingewikkeld. Bijvoorbeeld brieven. Of een OV-chipkaart. Of een website. Dat is vervelend. En niet nodig.

Technologie mag er niet voor zorgen dat je leven ingewikkeld is. Technologie moet juist helpen om te zorgen dat je een leuk leven hebt. Dat kan. VraagApp laat zien dat technologie mensen zelfstandiger kan maken. VraagApp biedt een antwoord op bijna alles wat ingewikkeld is in de samenleving. Door VraagApp te gebruiken leren we welke organisaties, producten en diensten ingewikkeld zijn. Daarna kunnen we diezelfde organisaties helpen om hun producten en diensten voor iedereen toegankelijk te maken.