Naar aanleiding van het Social Mapping onderzoek dat afgelopen zomer heeft plaatsgevonden in samenwerken met stichting NieuwWij wordt nu de Cultural and Religious Diversity (CRD) summit georganiseerd. Op deze summit worden overheid, kennis en corporate instellingen samengebracht met professionals die vernieuwend bezig zijn met diversiteitsvraagstukken in Nederland.

In de ochtend geef ik samen met Ernst van den Hemel (religiewetenschapper) een workshop over diversiteit en zorg, waarbij we data uit het social mapping onderzoek gebruiken om praktijkvoorbeelden uit te lichten:

CMD – Gezondheidszorg – Jeroen de Vos (Onderzoeker bij NieuwWij) en Ernst van den Hemel (Religiestudies) bieden verschillende methoden om culturele en religieuze diversiteit in de zorg te onderzoeken. Ze benaderen spirituele zorg als ‘antropologisch laboratorium’, waarin de manier waarop mensen spreken, voelen en denken over gezondheidszorg als uitgangspunt wordt genomen. Tevens borduurt onderzoek voort op het Social Mapping-onderzoek uitgevoerd door NieuwWij, waarin we kijken naar inspirerende verhalen van professionals bezig zijn met diversiteitsvraagstukken in de zorg. Deze workshop bestaat uit twee delen: het eerste introduceert het kader en inspirerende verhalen, en het tweede nodigt deelnemers uit om zelf met methoden en perspectieven te werken.

Voor meer informatie zie http://crdsummit.nl