Afbeelding Bart Leguijt

Voor SETUP utrecht ga ik de komende tijd in gesprek met kappers en kappersklanten om hen te vragen naar het kappersgesprek.

Dit is onderdeel van het Pinteresque project waarin we de rol van automatisering en smart speakers in gespreksvoering willen bevragen.

Lees meer in de blogpost op SETUP

Over dit SETUP project

De vraag “Ga je nog op vakantie?” is niet letterlijk de vraag “Vertel me naar welke bestemming je deze zomer een vlucht hebt geboekt”. De subtekst is meestal “Zullen we met elkaar over iets praten?” We bouwen een voice-assistent die niet – zoals Google Duplex – een afspraak bij de kapper kan maken, maar die het gesprek met je kapper kan overnemen. Om deze data te verzamelen observeert antropoloog Jeroen de Vos verschillende gesprekken tussen kappers en klanten. Wat zijn de onderwerpen? Verschillen deze gesprekken per lokale context en per persoon? Deze data verwerken we in onze nieuwe voiceassistant, die we met softwareontwikkelaar Joost Helberg bouwen.