De komende twee dagen geef ik drie praktische hands-on workshops over open data op niveau van de wijk.

In drie verschillende workshops gaan we met bewoners en lokale organisaties in gesprek én geven tools om data zelf beter in te kunnen zetten op deze thema’s in de wijk. Wat vertelt open data ons eigenlijk, maar ook wat vertelt het ons niet? Cijfers zijn ook maar cijfers. Wij willen met jou de verhalen ophalen achter de cijfers die tijdens Cirque du Data worden tentoongesteld. We onderzoeken drie thema’s: migratie, jongeren en vrijwilligerswerk. Data experts Danielle Arets en Jeroen de Vos van de Fontys Hogeschool in Tilburg zetten hun luisterende en onafhankelijke oor in en geven jou de juiste datatools om je nog sterker in te kunnen zetten voor je wijk. Deelnemen aan deze workshops? Meld je aan via onze site. – Vrijwilligerswerk 6 november, 09.00 uur – 10.30 uur – Jongeren 6 november, 15.30 uur – 17.00 uur – Migratie 7 november, 09.00 uur – 10.30 uur

Over CIRQUE DU DATA

Stadslab RAUM en data-ontwerpbureau CLEVER°FRANKE nemen je van 4 oktober t/m 1 december op het Berlijnplein mee naar een gewenste datagedreven toekomst.

Kunstinstallaties, datavisualisaties en een ‘circusachtige datashow’ maken het onzichtbare van onze stad zichtbaar. We nemen je mee in de wereld van nieuwe technologieën die soms op bizarre manieren data verzamelen en verwerken. Tegelijkertijd word je bevraagd op jouw wensen voor het toekomstige stadsleven en laten we je zien hoe je als bewoner zelf data kan inzetten voor een betere wijk.

Samen verkennen we hoe data een positieve rol kan spelen in ons toekomstige stadsleven, waarbij het belang van de burger centraal staat.

Cirque du Data is tot stand gekomen in samenwerking met onder meer: Graphic Matters, Pictorights, SensorLab, NEMO kennislink, Impakt, Department Media & Culture Studies, Universiteit Utrecht, a.s.r. verzekeringen en de gemeente Utrecht